Protectia datelor personale conform Legii nr.677/2001

 

 

Centrul Medical MEDICLASS prelucreaza datele cu caracter personal ale pacientilor sai (nume si prenume, sex, cod numeric personal, carte identitate (pentru identificare), data si locul nasterii, telefon/fax, email, profesie, loc de munca, tipuri de servicii medicale pe care acestia le-au efectuat, inclusiv diagnostice medicale). Aceasta se realizeaza computerizat sau manual de catre Departamentul Receptie Clienti si de catre Departamentul Medical, fiind necesare bunei desfasurari a acordarii serviciilor de sanatate. Prelucrarea datelor privind starea de sanatate a pacientilor este realizata sub conditia respectarii secretului profesional, cu exceptia situatiei in care persoana vizata si-a dat in scris si in mod neechivoc consimtamantul atata timp cat acest consimtamant nu a fost retras, precum si cu exceptia situatiei in care prelucrarea este necesara pentru prevenirea unui pericol iminent, pentru prevenirea savarsirii unei fapte penale, pentru impiedicarea producerii rezultatului unei asemenea fapte sau pentru inlaturarea urmarilor sale prejudiciabile.

 

Conform cerintelor Legii, nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004, SC MEDICLASS SANANOVA SRL. are obligatia de a administra datele personale ale pacientilor in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate. Precizam faptul ca beneficiati de dreptul de acces la datele dvs, de interventie asupra datelor, de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale, dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. Pentru exercitarea acestor din urma drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul societatii SC MEDICLASS SANANOVA SRL din str. Sfantul Elefterie nr.47-49, sector 5, Bucuresti - la departamentul Servicii Clienti (persoana de contact dna Florinela Radoiu).

 

Orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune in mod gratuit si fara nici o justificare, prelucrarii datelor sale personale in scop de marketing direct.

 

In conformitate cu legea mai sus amintita va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

 

Conform legislatiei sanitare in vigoare, refuzul privind prelucrarea datelor personale determina neacceptarea inregistrarii dvs, in calitate de Asigurat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (in situatia in care solicitati Centrului Mediclass investigatii decontabile de catre Casa de Asigurari de Sanatate).

 

Informatiile inregistrate sunt comunicate numai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.

 

copyright © mediclass 2007-2023 - Termeni si conditii | Politica cookie | Politica de confidentialitate GDPR