TEST RESPIRATOR - Dozarea hidrogenului in aerul expirat
Diagnosticul suprapopularii bacteriene la nivel intestinal

 

Pentru a putea aprecia daca suferinta dumneavoastra se datoreaza unei suprapopulari bacteriene la nivelul intestinului, medicul va poate recomanda sa efectuati un test respirator ce presupune dozarea cantitatii de hidrogen in aerul expirat. Investigaţia este neinvazivă, sigura si uşor de efectuat, avand un grad inalt de acuratete.
• In conditii de repaus fizic si alimentar, organismul uman nu trebuie sa produca hidrogen. In cazul unei suprapopulari cu bacterii a intestinului exista posibilitatea ca acestea sa produca, printre multe altele si hidrogen care se elimina in final prin respiratie.
• Masurand cantitatea de hidrogen in aerul expirat in conditii de repaus fizic si alimentar, inainte si dupa administarea unei solutii de glucoza,se poate aprecia daca exista sau nu o suprapopulare bacteriana la nivelul intestinului care sa produca hidrogen.
De regula, investigatia se efectueaza dimineata pe stomacul gol.
• Un rezultat pozitiv al acestui test respirator coroborat cu simptomele pe care le acuzati (dureri abdominale difuze, balonare, disconfort abdominal, evacuare excesiva de gaze din intestinul gros, diaree, etc) va indica cu mare probabilitate existenta unei suprapopulari bacteriene intestinale pentru care medicul va va recomanda tratamentul corespunzator.
TESTUL RESPIRATOR POATE FI INDICAT IN AFECTIUNI PRECUM :
-Sindromul colonului iritabil
-Investigarea sindromului diareic
-Ciroza hepatica
-Diverticuloza intestinala
-Boala celiaca
-Investigarea constipatiei
-Boli cronice inflamatorii intestinale
-Insuficienta pancreatica
-Intolerante digestive(lactoza,fructoza,sorbitol,xylitol,diverse alimente-fructe,dulciuri,miere,lapte si derivate,patiserie,ciocolata,produse diabetice,etc)


Informare si consimtamant (click pentru detalii)

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Prof. Dr. Dan Olteanu
Medic Primar boli interne
Gastroenterologie - hepatologie

Conf. Dr. Radu Mateescu
Medic Primar Medicina Interna
Hepatogastroenterologie
Doctor in Stiinte Medicale

Conf. Dr. Mircea Manuc
Medic primar gastroenterologie-hepatologie
Endoscopie digestiva
Doctor in stiinte medicale

copyright © mediclass 2007-2017 - Termeni si conditii | Politica cookie